Nasze lody i wypieki przygotowujemy dla Was zgodnie z naszym mottem
Historia naszej cukierni rozpoczyna się w 1968 roku, kiedy Jadwiga Tichy i Józef Kłaptocz postanowili podbić serca wielbicieli słodkości, serwując przepyszne lody i świeże soki w małej cukierni przy ul. Komandorskiej. Cukiernia od samego początku cieszyła się dużym uznaniem i zyskała sobie wielu wiernych zwolenników. Choć minęło wiele lat, Cukiernia Komandorska jest nadal jednym z najbardziej rozpoznawanych i lubianych miejsc we Wrocławiu. Zgodnie z przekazywaną od pokoleń tradycją, dbamy aby wizyta w naszej cukierni pozostała niezapomnianym, wyjątkowym doświadczeniem, a serwowane łakocie zachwycały swoim smakiem i wyglądem.
W 2000 roku w miejscu dawnego lokalu wybudowaliśmy nowy budynek na miarę XXI wieku. Zewnętrzna przemiana nie wpłynęła jednak na filozofię naszej firmy, której misją od zawsze jest dbałość o jakość wytwarzanych wyrobów. Pozostaliśmy wierni dawnym recepturom i metodom produkcji, dlatego nasze ciasta i lody przygotowujemy z najwyższej jakości produktów - świeżych jaj, najlepszej mąki oraz czekolady. Sprawdzeni przez lata dostawcy, wyselekcjonowane składniki oraz świeże owoce to cały sekret naturalnego smaku naszych lodów i ciast.
Ponad 50 lat doświadczenia, pasja i zaangażowanie naszego zespołu pomaga nam tworzyć wyśmienite lody w najróżniejszych smakach, a także przepyszne ciasta i torty na każdą okazję. Staramy się dopracować najmniejsze szczegóły tak, aby nasze desery mogły zachwycić swoją oryginalnością i dodać prestiżu każdej uroczystości. Cieszymy się, iż możemy być obecni podczas najważniejszych dla Państwa wydarzeń.
Państwa słodkie marzenia są dla nas inspiracją, dlatego zapraszamy do przedstawiania własnych pomysłów. Wykorzystamy umiejętności naszych cukierników, aby stały się realne nawet najbardziej nietypowe wizje. Jesteśmy do Państwa dyspozycji w realizacji każdego pomysłu.
Jadwiga Tichy i Józef Kłaptocz otwierają lodziarnię Coctail Bar na ul. Komandorskiej
Lodziarnia podbija serca Wrocławian wyjątkowymi lodami śmietankowymi, truskawkowymi szerbetami oraz świeżymi sokami.
Jadwiga Tichy wprowadza do menu Coctail Baru więcej nowych
smaków lodów, deserów i pyszne ciasta
Córki załozyciela kontynuują firmową tradycję przejmując stery
W miejscu dawnego lokalu, powstaje nowoczesny budynek, w którym dawny Coctail Bar zmienia się w Cukiernię Komandorską.
Od 50 lat sprawiamy Wrocławianom radość naszymi słodkościami.